Dolphin Quest

Oletko koskaan unelmoinut, että pääsisit turkoosinsiniseen valtamereen uimaan delfiinien kanssa, tutustuen myös muihin merenalaisen maailman kiehtoviin eläimiin? Jos vastasit kyllä, Microgamingin Dolphin Quest vie sinut niin lähelle tätä kokemusta kuin se koto-Suomessa on mahdollista. Kolikkopelin ihana ulkoasu yhdistettynä rentouttavaan äänimaailmaan tainnuttaa pelaajan lähes meditatiiviseen tilaan. Kauniista ruudusta ei meinaa saada irrotettua katsettaan. Heräät kuitenkin todellisuuteen viimeistään siinä vaiheessa, kun voittoja alkaa ropista kukkaroon. Jos onnetar vain on suosiollinen, Dolphin Quest voi tuoda todella suuria summia. Peruspelin puolella kassaan kilahtaa parhaimmillaan 12 500 kolikkoa ja bonuspelin puolella peräti 150 000. Ja jos tämä ei vielä kuulosta riittävältä, kannattaa huomioida, että pelissä on jaossa jackpot.

Ehkäpä tuuria todellakin piisaa, sillä ainakin merimiesten keskuudessa elää legenda siitä, että delfiinit tuovat laivalle hyvää onnea. Ja kukapa voisi olla rakastamatta näitä suloisia olentoja? Herttaisen ulkonäkönsä lisäksi ne tunnetaan älykkyydestään ja sosiaalisesta luonteestaan. Ei siis mikään ihme, että delfiinejä on haluttu käyttää päähenkilöinä myös kolikkopelissä. Eikä Dolphin Questista nauttiminen tietenkään vaadi erityistä delfiini-faniutta, sillä sen viihdyttävyys perustuu ennen kaikkea sen pelillisille ominaisuuksille. Peruspeliin tuovat jännitystä wildit ja scatterit, ja slotissa on varsin mukaansa tempaava bonuspeli, johon sisältyy hienoja voittoja. Bonukseen päästyäsi eteesi avautuu uudenlainen ruutu, jossa kolme kelaa pitävät erilaisia voittoja sisällään –sinun tarvitsee vain pyöräyttää rullia ja lunastaa voittosi.

Panokset ja voittolinjat

Dolphin Questissa on viisi kiekkoa ja 50 voittolinjaa. Voit valita kolikon arvon väliltä 0,01-0,50 Coin size -kuvakkeesta, ja niiden määrän per voittolinja Coins-painikkeella. Kolikoiden luku voi olla 1-5. Jos haluat säätää voittolinjojen määrää pienemmäksi, sekin onnistuu Lines-painikkeen avulla. Tämän jälkeen sinun tarvitseekin vain klikata Spin, tai jos haluat kiekkojen liikkuvan automaattisesti, paina Autoplay-ikonia ja valitse kuinka monen kierroksen ajan haluat pelin pyörivän itsestään. Dolphin Questin toiminnot eivät voisi olla yksinkertaisemmat. Tarkempia tietoja voittolinjoista ja voitonmaksuista saat pelin ohjeista. Perussymbolien lisäksi kiekoiltaan voi löytää niin scattereita kuin wildejakin. Slotissa on jaossa myös jackpot. Dolphin Questin palautusprosentti eli RTP on 96,12 %.

Ulkoasu ja teema

Dolphin Quest ihastuttaa ihanalla ja värikkäällä ulkoasullaan sekä tietysti hellyttävillä merenelävillään. Pääosassa ovat itseoikeutetusti delfiinit, mutta pääset tutustumaan myös muihin merenalaisen maailman asukkeihin. Symboleissa seikkailevat muun muassa valaat, kilpikonnat, mustekalat, keihäsrauskut, merikalat, pallokalat ja ravut – kaikki totta kai erittäin herttaisesti kuvattuina. Scatterissa esiintyy kultainen delfiini ja wildissa pelin logo. Slotti sijoittuu kokonaisuudessaan mereen, eikä varsinainen kiekkorakenne ole näkyvissä, vaan näyttää kuin ihastelisit edessäsi akvaariota. Pelin toimintopainikkeet uppoavat ruudun alareunaan kauniisti, kuin ne olisivat mereneläviä itsekin. Rauhallinen ja rentouttava äänimaailma tempaa mukanaan merellisiin tunnelmiin. Kokonaisuus on kaiken kaikkiaan onnistunut. Voi tuntea kuin olisi itsekin uimassa turkoosinsinisessä valtameressä.

Bonustoiminnot

Peruspelin lisäksi Dolphin Quest tarjoaa muutakin mukavaa, eli erilaisia ekstratoimintoja. Gold Dolphin -symboli toimii pelin scatterina, mutta kannattaa huomata, että se on samalla myös wild, eli se korvaa kaikki perussymbolit. Toisena wildina on Dolphin Quest -symboli, joka on ”stacked wild”, eli se jää kiekoille seuraavienkin pyöräytysten ajaksi. Jos saat kolme scatteria, pääset bonuspelin puolelle, missä eteesi avautuu uudenlainen ruutu, ja saat yhden ilmaisen pyöräytyksen. Tämä voi kuulostaa vähäiseltä määrältä, mutta bonuksen jujuna onkin se, että siinä on aina taattu palkinto. Kaikilla kolmella kiekolla on voittoja, ja sinun tulee vain pyöräyttää ja katsoa minkä niistä pääset lunastamaan. Varsin mukava lisä peruspeliin!

Hyvät puolet

Dolphin Questin ehdottomasti paras puoli on sen uskomattoman upea ulkoasu, täydennettynä merellisiin tunnelmiin vievällä rauhoittavalla melodialla. Slotin teema on toteutettu hienosti alusta loppuun ja esimerkiksi kaikki symbolit ovat aiheeseen liittyviä ja tylsät numero- ja kirjainsymbolit loistavat poissaolollaan. Pelaajalla meneekin tovi jo pelkkään toinen toistaan kauniimpien merkkien ihasteluun. Dolphin Quest tarjoaa totta kai myös sitä, mitä kaikki rahapelaajat hamuavat eli kunnon voittoja. Ja halutessaan pelin ihanuuksia voi kokeilla täysin ilmaiseksikin, sillä keloja pääsee pyörittämään leikkirahallakin. Slottiin sisältyy lisäjännitystä tarjoava bonuspeli ja mukana on kahdenkin tyyppisiä wildeja, jotka toimivat pelaajan apuna voittoyhdistelmien muodostamisessa. Dolphin Questin RTP edustaa kolikkopeleille tavanomaista tasoa ja panostamaankin pääsee laajalla skaalalla.

Huonot puolet

Kuten edellä on kuvattu, Dolphin Quest on hienon näköinen kolikkopeli, joka ihastuttaa merenalaiseen maailmaan sijoittuvalla teemallaan. Pelillisten ominaisuuksiensa puolesta Dolphin Quest ei kuitenkaan valitettavasti erotu kolikkopelien massasta. Se luottaa tuttuun ja turvalliseen – ja toki hyväksi havaittuun – viiden kelan rakenteeseen, wildeihin ja scattereilla avautuvaan bonustoimintoon. Mitään uutta ja innovatiivista ei kuitenkaan ole luvassa. Slotin bonustoiminto on varsin näppärä, mutta erityisominaisuuksia on todellakin vain tämä yksi, ja sekin tarjoaa pelaajalle pelkästään ilmaisen pyöräytyksen lisävoittoineen. Tämä ei välttämättä riitä niille, jotka ovat tottuneet runsaisiin ja monipuolisiin bonuksiin. Monet voivat jäädä kaipaamaan perinteistä ilmaispyöräytyspakettia tai kiehtovampaa lisäpeliä. Kaiken kaikkiaan Dolphin Quest on toimiva perusslotti, mutta ei juuri sen enempää.

Yhteenveto

Microgamingin Dolphin Quest on ihanan näköinen, pelaajan merenalaiseen maailmaan tempaava kolikkopeli, joka tutustuttaa käyttäjänsä delfiinien lisäksi muun muassa merihevosiin, kilpikonniin ja valaisiin. Jos pidät luonnosta ja eläimistä, tulet varmasti rakastamaan tätä slottia. Ekstraa peliin tuovat wildit ja scatterit sekä bonuspeli. Dolphin Quest on mukavan simppeli, joten sen omaksuu todella helposti. Slotista pääsee jyvälle nopeasti, vaikka ei olisi koskaan aiemmin kokeillutkaan kolikkopelejä. Mahdollisuus kunnollisiin voittopotteihin saa varmasti myös kokeneet konkarit innostumaan pelistä. Lisäksi panostusvaihtoehdot ovat mukavan monipuoliset, joten slotti soveltuu sekä pienemmillä että isommilla panoksilla pelaaville. Ja halutessaan sitä voi kokeilla ihan leikkirahallakin. Dolphin Quest löytyy hyvin eri nettikasinoiden valikoimista, joten sukella sinäkin delfiinien pariin meren syvyyksiin!